Dom > Novosti > Sadržaj
Разлог за неједнаку површину обојеног стакла
Jun 09, 2017

Разлог за неравну површину обојеног стакла
Након што је чаша очвршћена, површина валовања или мала грудњака, у чему је разлог?
1, обојено стакло након третмана на високим температурама, загрејано до степена омекшавања, након чега се челик не може полирати. Дакле, површина витраж је заправо неуједначена, због чега тржиште није такозвани разлоги "челичног огледала".
2, деформација ваљка од челика или ваљак постоје нечистоће.
3, стакло је сувише танко, пошто је челик ултра танко стакло у грејању челичне пећи, ултра танко стакло постаје мекано, неизбежно ствара валове, што доводи до тога да површина стакла није равна.
Када се звучни таласи пропагирају у медијуму, када се растојање повећава, акустична енергија ће неизбежно ослабити.
Такозвано витраж је значајно смањење звучне енергије само специјалног медија. Чак и обично стакло такође има одређено слабљење ефекта звучних таласа, али не само ефективно.
Витраж, било да је ламинирано стакло, изолацијско стакло, вакуумско стакло итд., Примењују се на следећа два основна начела:
(1) Када се звучни таласи пропагирају од једног медија до другог, на сучељу два медија, део енергије рефлектује се назад на изворни медијум, а други део енергије путује кроз интерфејс у другом. Када се акустички талас сусреће са различитим интерфејсом акустичне импедансе (ваздух и чврсти интерфејс, вакуум и чврсти интерфејс) ствараће расуте рефлексије који изазивају слабљење, односно смањење слабљења. Тешко је проћи кроз средњи слој стакла у звучним таласима, а онда се већина њих рефлектује, средњи слој може бити ваздух или чак вакум. И интерфејс две врсте медија, то је већа разлика у акустичној импеданси, већа је рефлексивност, ваздушна и стаклена разлика акустичне импеданције.
Шта је акустична импеданса? Акустична импеданција може се разумети као описивање ефекта медија на вибрације честица. Под истим звучним притиском, звучна импеданса се повећава, смањује брзину вибрације честице. Ово је слично концепту отпора у охмовом закону о електричној енергији.
(2) слабљење због унутрашњег трења и преноса топлоте у медијуму, односно слабљења апсорпције или слабљења слабљења. (На пример, ПВБ међуслојни слој од поливинил бутирала као главне компоненте, КК супереластични међуплојни слој који садржи полимер као главну компоненту итд.), Акустични талас може превладати отпор, тако да су звучни таласи ослабљени.
С обзиром на то, главна примена начела слабљења ламинираног стакла и шупље стакло, вакуумско стакло углавном се примјењује на принцип смањења слабљења.
То је због тога што се одређује посебна структура Обојеног стакла. Било да се ради о физичком витражу или хемијском витражу, формираће се слој стакла на површини стресног слоја, формирање унутрашњег слоја напрезања. Можете га једноставно замислити као сендвич кекси. Када је удар, спољашњи слој напрезања и унутрашња брзина пропагације пукотина различита, уопштено, физички напон стакленог слоја је унутрашњи слој напона од 1/23, хемијски стаклени слој напонског стакла је унутрашњи слој напонског напрезања 1/11, док је обична стаклена површина и интерна брзина ширења пукотина 1, па се стога проузрокован спољним слојем стакла за осликаног стакла није далеко ширио, који се слој далеко проширио. То је као сендвич кекс по удару сендвич који је унутра пукао, спољашњост кекса није много лоша. Због присуства напонског слоја, већина удара изазваног унутрашњим мењачем, јер је витраж врло висок, тако да је уопште довољно да га разбије сила времена, довољно да праве пукотине у унутрашњем ширењу. Ако је утицај превелик, биће подељен на мале честице.