Dom > Novosti > Sadržaj
Резиме теоријског знања каљеног стаклених структура
Jun 27, 2017

Резиме теоријског знања каљеног стаклених структура
Ранији преглед структуре каљеног стакла заснован је на концепту суперцоолед текућине. Стакло каљено каљено стакло се сматра раствором у којем се оксид раствара у другим оксидима, тачније интермиксима саставних оксида, растопљена течност се охлади без кристализације и тврдо тело се формира на собној температури.

Последњих година, развој теорије атомске структуре каљеног стакла је широко прихваћен. Теорија неконвенционалне мреже претпоставља да су структурни елементи уложени заједно у неуређену мрежу, а наше разумијевање композиције и особина каљеног стакла описују пионири студија каљеног стакла описаних оксидном каљеном стакленом структуром и формирањем каљеног стакла Услови су знали. Почео да систематски истражује појаву каљеног стакла, истакао је да је најмања брзина хлађења разумевања стакластог стања. Каљено стакло је чврста чврста чврста чврста супстанца него течност. 1926 Голдсмитх. ] Ставите његову тачку гледишта према савременој теорији кристализације хемије.

Каљено стакло је слично саставу исте композиције кристала, али типична природа каљеног стакла је недостатак структуре на даљину. Способност стаљеног материјала да се очвршћава без кристализације може се објаснити помоћу полиедарних геометрија, посебно са односима позитивног и негативног радијуса јона. Због тога Голдсмитх ставља кристални хемијски концепт у поље технологије стакла. Године 1932. Харрис је предложио одлучну расправу о развоју каљеног стакла. Он је предложио модел атомске структуре кварцног каљеног стакла. Из модела, атоми силиција су били окружени са четири атома кисеоника, а кварц кристал и стакло од калијум-силицијог стакла Једина разлика између каљеног стакла и кристала је у томе што каљено стакло нема периодичну, континуирану, насумично расподељену тродимензионалну структуру која има Исти кратки распон као кварцни кристал, али је изобличен.

Додавање оксида алкалног метала кварцном темперираном стаклу ће довести до опуштања стаклене структуре кварцног каљења, јер смањује укупан број тетрахедра, што се може објаснити низаком вискозношћу чистог кварцног каљеног стакла. Састав каљеног стакла у Мрежа која формира оксид тела и мрежни модификовани оксид тела је једноставна и корисна, а касније уведена и "средња" концепција. Постоји широко коришћена формација каљеног стакла Закари Асен закон, Валлен и његове колеге са рендгенском технологијом да би се утврдила атомска структура модела стакла, резултати који су у складу са моделом Захари Асен. Примена рендгенског зрака највише доприноси садашњем концепту каљеног стакла.

Тело које формира мрежу је класа елемената са елементом кисеоника који је везан за енергију везе 340 ^ 350кЈ / мол. Мрежни модификатори као што су Мг, Ца. Ли, К, На, Цд и Цс '. Они имају висок коефицијент дифузије од 40-250 кЈ / мол, нарочито Ме + јони, који прекидају непрекидну Си-О-Си мрежу и смањују вискозност растопања на било којој температури. М2 + Иони као мост између два атома кисеоника, али и да се прекине мрежна структура, али их није лако покретати, утицај тока топљења од Ме + јона.