Dom > Novosti > Sadržaj
Узроци и решења каљеног стаклена врата
Jul 24, 2017

Узроци и решења каљеног стаклена врата
Ватромет каљеног стакла може се изразити као феномен да се каљена стаклена врата аутоматски прекида у одсуству спољног директног ефекта. У процесу обраде, складиштења, транспорта, инсталације, употребе и других процеса могу се појавити током стаклених врата. (Као што су камење, пијесак, мехурићи, укључки, празнине, огреботине, експлозије итд., Други је из чаше никл-сулфида (НиС), други изазван стаклом може се подијелити на двије врсте дефеката: нечистоће изазвана експанзијом пуцања.

Ово су два различита типа пуцања, требали би бити јасно класификовани, различити третмани, користећи различите методе за рјешавање и рјешавање проблема. Први је генерално видљив, откривање је релативно лако, па контрола производње. Последње је углавном проузроковано експанзијом запремине ситних честица никл-сулфида у стаклу, које се не могу визуелно прегледати и стога се не могу контролисати. У стварном раду и третману, прво се може уклонити прије инсталације, који се не може тестирати и наставити да постаје, постала је употреба стаклених врата пукла главне факторе. Никл сулфид након експлозије је тешко заменити, високе трошкове обраде и пратит ће се притужбама већим квалитетом и економским губицима, што доводи власнике незадовољства или још озбиљнијих других посљедица. Због тога је експлозија узрокована сулфидом никла у фокусу наше дискусије.

Механизам за каљење каљеног стаклена врата

Проширење никл-сулфида унутар каљене стакларске врата је главни узрок стаклених врата стакла. Након што је стакло темперирано, површински слој ствара притисак на притисак. Унутрашњи језгрени слој има притисак затезања, притисак на притисак и напетост за затезање заједно чине балансно тело. Сама чаша је крхки материјал, отпоран на притисак, али се не повлачи, тако да је већина сломљеног стакла изазвана растезивом стресом.

Током промене фазе никл-сулфидног кристала у каљеној стакленој капији, експанзија запремине кристала никл-нитрида у језгру стаклене плоче ствара већи притисак на затезање унутар врата од каљеног стакла. Када напон затезања премаши границу коју сам стакло може носити, то ће довести до затварања каљеног стакла. Спољна истраживања су показала да: главни стаклени кварцни песак или пешчар у никл, гориво и додатке у сумпор, топлотна пећ за високе температуре од 1400 ℃ ~ 1500 ℃, топљење и таљење у облику никл-сулфида. Када температура прелази 1000 ° Ц, никл-сулфид се случајно дистрибуира у стакленој течности у облику капљица. Када је температура пала на 797 ℃, ове мале капљице су кристализоване и никл-сулфид је био у високој температури α-НиС кристалне фазе (хексагонални кристал). Када температура настави да пада на 379 ° Ц, прелази кристално фазу у стање ниске температуре β-НиС (три пута), праћено са 2,38% ширине запремине. Брзина овог процеса транзиције зависи и од процента различитих композиција (укључујући Ни7С6, НиС, НиС1.01) у честицама никл-сулфида, као и на температури околине. Ако конверзија никл-сулфида није потпуна, процес се наставља чак и при температури природног складиштења и нормалне употребе, али са врло малом брзином.

Када се стакло загреје, унутрашња температура језгра стакла је око 620 ° Ц, а сви су сулфиди никла у високој температури α-НиС фазе. Након тога, стакло улази у капију вјетра и потапања, а никл-сулфид у стаклу пролази кроз фазну промјену на 379 ° Ц. За разлику од пећне жарене пећи, вријеме каљења је врло кратко, прекасно за претварање у ниске температуре β-НиС а фаза у високој температури никл-сулфида је "замрзнута" у стаклу. Брзо гашење на стакло за каљење, формирање спољашњег притиска унутар равнотеже напрезања тела. У челику је темпериран у фази промене фазе никла при малој брзини, волумен експанзије и експанзије, околно стакло силе се повећава. Сама језгра каљеног стакла Доказни слој који се налази у Зханг напонском слоју фазе промене фазе никла се јавља када се експанзија запремине такође формира напетост на затезање, два листа напона која се надовезују заједно, довољна да проузрокују руптуру стаклених врата је уништен.