Dom > Novosti > Sadržaj
Историја каљеног стакла
Jun 20, 2017

Историја каљеног стакла
Развој каљеног стакла потиче од средине 17. века, а један од принчева Рајна, Роберт, направио је занимљив експеримент. Ставио је капљицу стакленог стакла у ледену воду и направио изузетно тврду чашу. Ова врста високо чврстог зрнастог стакла је као капљице воде, вуче дугачке и закривљене репове, зване "принц Роберта". Али када је реп малих честица савијен и сломљен, чудно је да су целе мале честице тако изненада насилно срушиле, па чак и постале фини прах. Наведена пракса, слично као каљење метала, а ово је стакло за каљење. Ово каљење не чини никакву промену у саставу стакла, тако да се назива физичко каљење, тако каљено стакло каљено стакло, такође познато и као каљено стакло. Први патент за стакло за застакљивање добио је француски 1874. године, где је стакло загрејано до температуре умекшавања и одмах стављено у релативно ниску температурну течност за повећање површинске напетости. Ова метода је метода раног течног челика. Немачки Фредерик Сиеменс 1875. године добио је патент, Сједињене Америчке Државе Массацхусеттс Геовге Е.Рогенс ће 1876. бити примењене на стаклену металу стакла и ламппоста. Исте године, ХугхОхеил из Њу Џерзија је добио патент.

Током тридесетих година прошлог века, Саинт-Гобаин и Сједињене Америчке Државе Трепрек, као и британска компанија Пилкингтон, почели су да производе широко равно каљено стакло за аутомобилску употребу. Јапан у 20. веку, 30 година је такође спровела производњу стаклене индустрије. Од светова је почела велика производња каљеног стакла.

После 1970. године компанија Бритисх Триплек са течном средњом дебљином челика од 0,75 ~ 1,5 мм стакла за успех, крај физичког челика не може бити каљеног стакла историје, што је велики продор у технологији стакла.

Кинеска историја стакла започела је 1955. године, Шангајско предузеће за стакло Иаохуа покренуло пробну производњу, 1958. године Кинхуангдао Цити, стакла фабричке пробне производње. 1965. године фабрика стакла Кинхуангдао Иаохуа почела је производити војну употребу каљеног стакла, двадесетог века, 70 година, првим увођењем фабрике стакла Луоианг у Белгији. Схенианг стакла производња хемијске производње стакла у истом периоду.

Двадесетог века, 70 година почело је ојачати технологију стакла на свету, свеобухватна промоција и популаризација, почео је да се користи каљено стакло у аутомобилској индустрији, грађевинарству, авијацији, електроници и другим пољима, посебно у изградњи и развоју аутомобилске индустрије Најбрже.