Dom > Novosti > Sadržaj
Дефекти каљеног стакла
Jul 24, 2017

Дефекти каљеног стакла
Овде споменуте дефекте су оштећења које се често не примећују од стакла, након што се утрче, као што су стресне тачке, експлозивне тачке, џиновске тачке, бела магла и пукотине.

Нека вјетрење препознаје стакло у процесу хлађења, због неуједначеног неједнаког због неуједначеног напрезања и формирања његовог посебног угла у посматрању, видећете да је стаклена површина тамне и тамне пруге. Решење, општа употреба хлађења ваздушног ножа уместо традиционалног хлађења ветрењача, је да се максимално избегне појављивање вјетрених тачака. Стресне тачке и места вјетра скоро, али и због неуједначеног стреса. То је, у извесној мери, карактеристична тачка за идентификацију каљенега стакла.
Стресно место тренутно не постоји начин да се избегне свет, углавном у постављању пажње на локалну климу и друге природне факторе како би се голо око не може разликовати.
Раинбов спот, инхерентне карактеристике каљеног стакла, формирано је, флоат стакло у процесу калупа, површина коситра у калијум оксид (СНО), челика је оксидована у космички оксид (СНО2), проширење запремине, стаклена површина Компресија долази до финих бора, тако да боја светлије боје. На одређеној удаљености и специфичном углу за посматрање каљеног стакла, видећете да се стаклена површина појављује да нека дистрибуција није врло редовна са обележеним бојама.

Феномен кривца, у коначној анализи или стаклу након расподјеле стреса узрокованих неједнаким, ако је расподела стреса уједначеног стакла, ознаке на дуге изгледају мање. Феномен оштећења Раинбов-а на квалитету каљеног стакла нема утицаја, национални стандард нема ограничења и захтјеве. Међутим, релативни изглед ознака дуге неизбјежно ће довести до незадовољства потрошача. Још једна је чињеница да тачка дуге може бити лоше чување стакла и производити пљусак, као што су: стакла за испирање кише, температура складишта складишта виша.

Бела магла (позната и као бела цеста), односи се на средњи део стакла, тешко је да се отарасе трагова, који се формирају у процесу челика. Пошто није подешена температура грејања каљене пећи, доњи дио температуре је превисок, што доводи до превисоке температуре керамичке ролне површине, стакло у првој трећини времена загревања, такође је и вријеме ратног времена дуго, средина стакла и керамичких ваљака поновљено трење, То ће произвести бијелу маглу, бијела мист је абразије. Могуће је смањити или бацити бијелу маглу полирањем стакла с полирањем вуне на стаклу.

Блев, ⑴ је опћенито дефинисан као: каљено стакло у одсуству директне спољне силе се десило под појавом аутоматског избацивања. Блев према различитим узроцима може се подијелити у двије врсте:

Први је узрокован видљивим недостацима у стаклу, као што су камење, песак, мехурићи, укључења, празнине, огреботине, пукотине итд.

Друга је проузрокована експанзијом запремине изазвана променом фазе никл-сулфида (НИС) у стаклу.

Као што је први пукла, може се контролисати општи визуелни видљиви, лако детектовати, било у производњи или инсталацији пре употребе. А други га је разнела, јер не може бити визуелни преглед и наставити да постоји, пошто је кориштење каљеног стакла уништило главне факторе. Али и због тога што је други пала неконтролисано, то ће узроковати озбиљне проблеме у погледу квалитета и друштвене проблеме, тако да се уопштено говорећи о свезама све односи на други случај.

⑵ каљеног стакла разбила основни узрок је зато што стакло садржи никл-сулфиде нечистоће, нечистоће како се мијешају још није јасно за откривање. Највећи могући извор је употреба различитих легура које садрже никал и различите топлотно отпорне легуре које се користе на пећи. 1 грама никљевог сулфида може да произведе око 1000 малих пречника малих камена 0,15 мм. Никл сулфид се може појавити у било ком тренутку након што је производња завршена. Дакле, нема ефикасног начина спречавања потпуног елиминисања нечистоћа помешаних са сулфијумом никла, индустријом познатом као "рак стакла".

⑶ Време калемираног стакла није сигурно, може бити само печено, може се отпремити од 1 до 2 месеца, постоје фабрике од 1 до 2 године пре пуцања, што доводи до тога да се више времена за стакло може завршити након завршетка производња од 4 до 5 година. Према непотпуним разумијевању, вјероватноћа већине произвођача производа износи око три хиљаде тачака брзине експлозије; поједини произвођачи могу чак и већу вероватноћу производа.